iPads F-3

Tisdagen 1 Februari var det äntligen dags att börja utdelningen av iPads till F-3 klasserna.Först ut var F-klassen som började med sagogestaltning med hjälp av applikationen ”Puppet Pals”. Projektet tog sin start redan veckan innan då vi först visade applikationen på en iPad så att de fick inblick i vad de skulle göra. Sedan så  skulle alla skriva ner en historia i grupp om två.När de hade gjort det fick de träna på att läsa upp sin saga för varandra och träna på röstgestaltning.

Tillbaks till Tisdagen.

Morgonen började med att jag och fröknarna gick igenom vad de olika för installerade applikationerna innehöll och vad de gick ut på.

Sedan lite ordningsregler.

Barnen fick sedan sina iPads i handen och tog fram sina manus och började spela in i Puppet Pals.

Det märks hur vana barnen är att jobba med pekskärmar (någon mer småbarnsförälder som har små finger avtryck på sina tv apparater och datorer hemma).iPads är i mitt tycke ett alldeles perfekt redskap för yngre barn och pensionärer i och med att allt är så direkt. Inga krångliga submenyer osv utan mer bestäm vad du vill göra och tryck på motsvarande knapp.

Sedan efter lunch hade de en lite filmfestival med alla bidrag….

Cudos till F-klassens fröknar Inga-Lill och Jasminka för att de omfamnade det här med iPads så omgående och gjorde något bra med det. Tusen kramar till er.

2 Cents in 3 Back/Tom

Det här inlägget postades i Fredrikshov och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till iPads F-3

 1. Mats skriver:

  Grymt!

  Jag gillar särskilt bilden med alla iPads på golvet.

 2. Julio skriver:

  Jag gillar de också!

 3. Kicki skriver:

  Mycket fin presentation!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>